Arkitektens ord

Som arkitekter for Peer Gynt Toppen ønsker vi å skape et boligområde som gir et positivt og optimistisk bidrag til omgivelsene, og et varmt og hyggelig bofellesskap for de som skal flytte inn.

Bebyggelsen ligger som en skjerm mot Peer Gynts vei og parkerings - arealet i nord og øst, mens det åpner seg mot sørvest til et indre tun, for opphold, lek og utfoldelse, i rolige og naturskjønne omgivelser. Her finner man opparbeidede parkområder og eldre skogsområder med store, flotte trær og naturlig kupert terreng.

Det er lagt spesielt vekt på sosial bærekraft, det vil si at alle skal føle seg velkomne og oppfordret til å ta del i det sosiale livet. Dette er gjort ved å legge til rette for gangstier, møteplasser og områder for ulike aldersgrupper og aktiviteter i uteområdet. Det er god tilgjengelighet overalt uansett førlighet.

Romslige, private balkonger og terrasser bidrar til å utvide boligens oppholdsarealer. Balkongene vender mot det indre tunet, som gjør det mulig å ha kontakt med naboen eller holde øye med barna som leker i uteområdet. Samtidig sørger tette rekkverk for et skjermet og privat uteareal, hvor man kan trekke seg tilbake etter behov.

Alle leilighetene er gjennomgående med dagslys fra minst to sider. Inngangene er via felles svalganger mot nord og øst, og det første man møter i leiligheten er en romslig entré. De fleste soverommene er plassert med adkomst fra entreen, på nordøst- siden for å holde rommene svale. Mot sør og vest ligger lyse og romslige oppholdsrom med åpen stue/ kjøkkenløsning. Rommene har store glassflater og utgang til balkonger i forlengelse av stua.

Formspråket er moderne, samtidig som det er lagt vekt på å skape et varmt og imøtekommende boligområde. En fargeskala med gylne toner av honning og burmateak, mye treverk samt klatreplanter på harde flater brukes for å oppnå dette. Målet er at alle skal kunne bo i trygge omgivelser og samtidig finne seg til rette i fellesskapet med andre i henhold til egne ønsker og forutsetninger. Det er det som danner grunnlag for identitet og trivsel.

-Kleiva Arkitekter